Lugeja küsib: kas lapse sünd võib muuta kassi armukadedaks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassipoeg.
Kassipoeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Mul on plaan võtta sõbranna käest korterisse nelja kuu vanune kassipoeg. Plaanis on mehega saada lapsi, aga alles paari aasta pärast ja nii väga tahaks enda ellu natukene rohkem rõõmu ja seda rõõmu saaks pakkuda väike kiisu. Mure on selles, et kas kass võib järsku inimest rünnata, kui sa hoolitsed tema eest ja ei tee talle liiga. Kas kiisu võib väikesele lapsele kahju teha, kallale hüpata ja näo ära kraapida?» küsib murelik naine.

Vastab kasside turvakodu asutajaliige Marion Maksimov.

Lapse sünd perre võib mõjuda kassile stressi tekitavalt. Paljud asjad võivad kassil stressi põhjustada - uus mööbel, kolimine, elurütmi muutus mõnel pereliikmel jne. Kõik oleneb konkreetse looma närvikavast, iseloomuomadustest ja palju ka kasvatusest.

Kui kasvatate kassi õigesti, ei käitu temaga halvasti ja teie vahel on positsioonid paigas, siis ei tohiks selliseid agressiivsuse hooge ka olla. Samas ei saa kunagi päris kindlalt öelda, et kass lapse sündides masendusse ei lange. Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles