Tallinna saabub 700 briti kruiisituristi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna Vanasadamas.
Kruiisilaevad Tallinna Vanasadamas. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeva hommikul kell 9 saabub Fred Olsen Cruises laevaga Black Watch Tallinna ligi seitsesada Suurbritanniast pärit kruiisituristi.

Jõulumeeleolust kaetud talvekruiisi raames tutvuvad britid meie pühadekommetega ja külastavad Tallinna jõuluturge.

«Black Watchi külaskäik on meie jaoks tähelepanuväärne saavutus, kuna varem ei ole britid talvisel hooajal nii kaugele Läänemere idaosasse kruiisireise korraldanud,» ütles ASi Tallinna Sadam turundus- ja kommunikatsioonijuht Sirle Arro.

Tallinna Sadama kruiisikaile hommikul kell 9 silduvalt aluselt suundub enamik reisijatest turismifirma korraldatud ekskursioonidele. Lisaks tavapärastele tuuridele vanalinn-Kadriorg-Pirita, Tallinna panoraam ja Rocca al Mare vabaõhumuuseum on lähenevate pühade ootuses programmis ka mitu jõuluteemalist ettevõtmist.

Black Watchi pardal saabub Tallinna kokku 655 kruiisituristi. Neist valdav enamus on Suurbritanniast, kuid reisijate hulgas on ka Kanada, Austraalia, USA, Iirimaa, Norra, Slovakkia ning Tai kodakondseid. Kruiisilaeva Black Watch meeskond koosneb 338 inimesest.

Jõulude ajal on Tallinnasse oodata veel Rootsist ja Venemaalt pärit kruiisituriste. Kokku külastab eeloleval talvel Tallinna üheksa kruiisilaeva, mis on kahe võrra rohkem kui eelmisel talvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles