Raske puudega inimesed jäävad Saaremaal sooduspiletiteta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saare maavalitsus jättis maakonna bussiliinidel järgmisest aastast täispiletite hinnad samaks, kuid võttis maanteeameti survel sooduspileti ostmise võimaluse ära raske puudega isikutelt ja pensionäridelt.

«Alates 1. jaanuarist 2013 peavad senise sooduspileti asemel täispileti ostma raske puudega isikud, pensionärid, üliõpilased ja kuni 10-aastased lapsed suvel,» ütles  Meie Maale Saare maavalitsuse ühistranspordinõunik Taavi Kurisoo. Sooduspileti saavad lunastada vaid õpilased, sügava puudega isiku saatjad ning puudega lapse saatjad.

Maakonnaliinidel puudutab soodustuse kadumine enim raske puudega isikuid, kelle pilet on selle aasta lõpuni oluliselt soodsam. Pensionärid peavad hakkama maksma iga sõidu eest 7 senti rohkem. Saare maakond on Eesti maakondadest viimane, kus pensionärid ja raske puudega inimesed saavad maakonnaliinidel aasta lõpuni sõidusoodustust.

Vastavalt kehtivale seadusele saavad tasuta sõita eelkooliealised lapsed, puudega lapsed, sügava puudega 16-aastased ja vanemaid isikud ning sügava või raske nägemispuudega isiku saatja või nägemispuudega isikut saatev juhtkoer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles