Eesti toit läks venelaste seas hinda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima pood Tallinnas Ümera tänaval.
Maxima pood Tallinnas Ümera tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui eestlased on kogu aeg kõrgelt hinnanud kodumaised toiduaineid, siis viimasel paaril aastal on usaldus kohalike toitude suhtes märgatavalt kasvanud Eestis elavate venelaste seas.

Pisut enam kui  90 protsenti Eesti inimestest usub, et kohalikud toiduained on väga hea kvaliteediga, selgus toiduliidu tellimusel valminud uuringust. Võrreldes 2010. aastaga on aga märgatavalt kerkinud vene keelt kõnelevate inimeste hinnang eestimaistele kaupadele. Kui kaks aastat tagasi pidas 69 protsenti uuringus osalenutest neid kaupu väga kvaliteetseteks, siis tänavu vastas nii juba 92 protsenti.

Ka on viimastel aastatel hakanud Eesti ostjad rohkem usaldama Lätist  ja Leedust pärit toiduaineid. Toiduliidu juhi Sirje Potisepa arvates võib selle põhjuseks olla Maxima keti laienemine, sest just see poekett pakub teistega võrreldes rohkem lähinaabrite kaupu. Aga nende riikide toidukaubad on jõudnud ka teistesse poekettidesse.

Kõige kriitilisemalt suhtuvad Eesti ostjad Lõuna- ja Ida-Euroopast pärit toiduainetesse, aga ka Venemaa ja Ukraina toodangusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles