Lugeja küsib: miks Serla WC-paberil on ebaühtlane kvaliteet?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serla WC-paber kipub kasutaja käes lagunema.
Serla WC-paber kipub kasutaja käes lagunema. Foto: SCANPIX

«Ostsin Stockmanni hulludelt päevadelt suure paki Serla WC-paberit. Miks nendel  WC-paberitel on nii ebaühtlane kvaliteet – mõne rulli puhul piisab ühest tükist, kuid osadel tuleb panna kahekordselt, et paber ei puruneks?» tahab lugeja teada.

Vastab Serla müügikorraldaja Margus Kärt.

Püüan mõista Serla paberit ostnud tarbija muret. Selleks oleks vaja teada, kas ebaühtlane kvaliteet on pärit samast pakendist ja sama tootja paberiga. Seda kahjuks küsimusest ei selgu.

Paberit toodetakse selliselt, et algul toodab masin paberit suurde rulli, mille pikkus on umbes 15 km. Igast sellisest rullist võetakse alati 50x50cm näidis, mis koosneb umbes 30 kihist. See näidis liigub laborisse testimisele (tugevus, läbipaistvus, lahustuvus jne.). Kui laborist tuleb positiivne vastus, siis liigub selline suur rull edasi pakkemasinatesse. On väga väike tõenäosus, et ühel alusel on erineva kvaliteediga rullid. Samas ei julge mina seda ka 100 protsenti välistada. Kuna tegemist on äärmiselt suure tootmisega (100 000 tonni aastas) siis tootmises võib juhtuda ka vigu.

 Juhul, kui saaksin enda valdusesse jutuks olnud paberirullid, oleks võimalik anda päris täpne vastus kvaliteedi osas.

Vabandused kliendi ees, kui see on tingitud tehase poolsest kvaliteediprobleemist. Minu 11-aastase töötamise jooksul Serla tehasega on see esimene juhus. Ostjale pakun kindlasti asemele uut/uusi pakke ja toimetan need tema poolt antud aadressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles