Osa majapidamisi võib homseni elektrita jääda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud eile õhtul Võrumaal Tõru alajaama lähistel.
Pilt on tehtud eile õhtul Võrumaal Tõru alajaama lähistel. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi teatel on ilmaolud rasked, mistõttu on ligipääs riketele raskendatud ning osadel majapidamistel tuleb elektrita olla ka homme.

«Kinnituisanud teede ja metsaaluste tõttu on riketele keerulisem ligi pääseda, teine asi on see, et neid on ka raske avastada,» kinnitas Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti.

Häireid tekitavad enamasti murdunud puud, oksad ja liinile kogunenud lumi.

Soovitus varuda joogivett

Kella 10 seisuga oli Kutti kinnitusel elektrita 2891 majapidamist. Kõige rohkem elektrita majapidamisi on Harjumaal ja Lääne-Virumaal.

«Elektrilevi loodab taastada elektrivarustuse suuremale osale klientidest päeva jooksul, kuid keeruliste ilmastikuolude jätkudes ja rikete lisandudes võib Lõuna-Eestis jääda majapidamisi elektrita ka kuni homseni,» lisas Kutti.

Elektrilevi soovitab inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, varuda joogivett. Samuti tuleks jälgida, et mobiiltelefoni aku oleks laetud. «Lisaks soovitame varuda alternatiivseid valgustusallikaid,» lisas Kutti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles