Elektrita majapidamiste hulk on vähenemas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil liinile langenud puu.
Pildil liinile langenud puu. Foto: Elektrilevi OÜ

Õhtuse seisuga on elektrita veel ligi 1400 majapidamist, millele lisandub kuni 800 prognoositud tõenäolist elektrikatkestust.

Kella 10 seisuga oli elektrita 2891 majapidamist. Kõige rohkem elektrita majapidamisi on Harjumaal ja Lääne-Virumaal.

Täna öösel ja hommikul tugeva tuule ja lumesaju põhjustatud elektrikatkestusi kõrvaldavad Elektrilevi avariimeeskonnad kiiremas tempos kui teateid uutest katkestustest laekub, teatas Elektrilevi.

«Inimeste töölt koju jõudes katkestuste arv tõenäoliselt hetkeks kasvab sest seni teadmata katkestusest hakatakse meile teada andma,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. «Kuna ilm on paremaks läinud, siis enamiku praeguseks teada olevatest riketest jõuame veel tänase päeva jooksul kõrvaldada. Paraku mõned majapidamised jäävad elektrita kuni homseni.»
Elektrikatkestusi põhjustavad enamasti tuule ja raske lume tõttu liinidele langevad puud ja oksad ning liinidele kogunev lumi ja jäide. Kokku on kahe päeva jooksul elekter tagasi toodud 23 869 majapidamisele.

Rikete kõrvaldamise muudab keerulisemaks kinni tuisanud teed ja maha sadanud paks lumi, mis raskendab avariimeeskondade ligipääsu rikkelistele liinidele. Elektrilevi ja partnerite rikkemeeskonnad kõrvaldavad rikkeid operatiivselt vajadusel kogu nädalavahetuse vältel.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi. Elektririketest, katkenud elektriliinidest või liinidele vajunud puudest ja okstest palume teatada Elektrilevi rikketelefonile 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles