Tamla: suur osa kvalifitseeritud tööjõust on töökoha leidnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised.
Tööpakkumised. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Swedbanki Balti Investeerimiskeskuse osakonnajuhataja Kristjan Tamla sõnul on tööhõive juba jõudnud buumieelsele tasemele ning suur osa kvalifitseeritud tööjõust on tõenäoliselt töökoha leidnud. 

«Kui tööhõive kasv oli III kvartalis kõige kiirem siseturule orienteeritud sektorites, siis tugevnenud palgasurvete märke nendes sektorites veel ei paistnud,» märkis Tamla.

Viimase viie kvartali jooksul on nii aastane nominaalne kui ka reaalne palgakasv püsinud suhteliselt stabiilsena, vastavalt 6 ja 2 protsendi taseme lähedal. Võrreldes 2008. a tipuga on reaalpalgad siiski veel umbes 4 protsendi võrra madalamad.

«Ekspordile orienteeritud töötleva tööstuse palgakasv oli endiselt keskmisest kiirem. See on majanduse konkurentsivõime aspektist positiivne märk, sest eksportiv tööstus ei ole sunnitud töötajate hoidmise nimel siseturu sektorite palgatõusuga kaasa minema,» ütles Tamla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles