Politsei: suurem osa lastest ei kanna helkurit

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Toomas Huik

Tänavu oktoobris ja novembris on Põhja prefektuuri politseinikud ja erinevate Harjumaa koolide õpetajad ühiselt kontrollinud hommikuti, laste koolitulemise ajal helkuri kasutamist. Selgus, et suur osa lapsi helkurit ei kanna.

Põhja prefektuuri ennetusteenistuse vanema Kristel-Liis Kaunismaa sõnul on hommikused kontrollkäigud näidanud, et üle poole lastest, kellega vesteldakse, ei kanna helkurit. «Enam on helkuri mittekandmise probleemiks just vanemate klasside õpilaste seas, seda ka sel põhjusel, et väiksemad lapsed kannavad rohkem helkurribaga varustatud üleriideid. Lapsevanema südameasi peaks olema tema lapse ohutus, ning pimedal ajal liigeldes, on helkur üks ohutuse tagajaks,» ütles Kaunismaa.

Koostöös Harjumaa koolidega on välja kujunenud traditsioon, mille kohaselt külastavad Põhja prefektuuri politseinikud oma piirkonna erinevaid koole, kus muu hulgas räägivad korrakaitsjad lastele ka helkuri kandmise vajalikkusest. 

Iga kooliaasta alguses peavad politseinikud eeskätt 1-2. klasside lastele liikluse teemalisi loenguid, kus üheks teemaks on ka helkuri kandmine. Lastele selgitatakse, miks ja millal tuleb helkurit kasutada ning milliste ohtude eest see väike abimees kaitseb.

Eraldi helkuri jagamise kampaaniaid politsei koolides ei korralda, helkuri soetamise eest vastutab eeskätt lapsevanem. Siiski, kui politseinikel on helkurid olemas, neid ka jagatakse. Paljud koolid jagavad oma õpilastele ka ise helkureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles