Kõrge riigiametnik teenib eri nõukogudes ligi pool kuupalka lisaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Hunt Kriimsilmal oli üheksa ametit, siis kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles jõuab lisaks põhitööle osaleda veel 9 nõukogus.
Kui Hunt Kriimsilmal oli üheksa ametit, siis kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles jõuab lisaks põhitööle osaleda veel 9 nõukogus. Foto: Toomas Huik

Ministeeriumi kantslerite palgatabeli esiotsa kuuluv kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles teenib iga kuu ligi pool kuupalka lisaks, sest kuulub mitmete sihtasutuste nõukogudesse.

Eesti kõige väiksema ministeeriumi, 65 ametnikuga kultuuriministeeriumi kantsler Siim Suklese kuupalk oli mullu veidi üle 57 000 krooni, seitsme eri sihtasutuse nõukogu liikmena teenis ta iga kuu lisaks paarkümmend tuhat krooni.

Sukles kuulub sihtasutustesse Tallinn 2011, Kultuurileht, Muuseumiehituse SA, Spordikoolituse- ja teabe SA ning Eesti Filmi SA nõukokku, lisaks on ta rahvusooper Estonia nõukogu aseesimees ja Tehvandi spordikeskuse nõukogu esimees.

Sihtasutuste makstav tasu jääb 2100 (SA Kultuurileht) ja 4350 krooni (SA Tallinn 2011) vahele, kuid kokku teenib kantsler iga kuu lisaks oma põhipalgale 21 725 krooni.

Lisaks esindab kantsler ministeeriumi teater Ugala nõukogus, kuid Ugala nõukogu esimehe tasust on kantsler loobunud. Samuti kuulub Sukles hasartmängumaksu nõukogusse, kuid selle liikme amet ei ole tasustatav.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja kinnitusel peab riigi poolt asutatud asutuste nõukogudesse alati kuuluma ka asutaja esindaja. «Mõistetav, et mida väiksem ministeerium, seda rohkem töökohustusi tuleb täita, sealhulgas kuuluda ka nõukogudesse,» selgitati ministeeriumist Postimees.ee'le.

Kui suur töökoormus kaasneb arvukatesse nõukogudesse kuulumisega, ei osanud ministeeriumi pressiesindaja öelda.

«Enamasti toimuvad koosolekud vastavalt vajadusele, kuid mitte harvem kui kord kvartalis,» kinnitati ministeeriumist.

Pressiesindaja lisas, et näiteks Ugala teatri puhul peetakse praegu tavapärasest sagedamini koosolekuid ning need on pikemad kui tavaolukorras. Samuti öeldi ministeeriumist, et nõukogu liikmetele tasu maksmisel arvestatakse nende osalemist nõukogu koosolekutel ja nõukogu organi tegevuses.

Ka Siim Sukles ise ei täpsustanud, kui suur on tema töökoormus erinevates nõukogudes. «Sihtasutuse nõukogu ülesanne on kavandada asutuse tegevust, korraldada juhtimist ja teostada järelevalvet asutuse tegevuse üle. Selleks peavad nõukogud kogunema minimaalselt kord kvartalis,» teatas ta Postimees.ee'le.

Kantsler lisas, et sõltuvalt asutuse arengufaasist võib ette tulla ka tihedamaid perioode, kus nõukogu koguneb igal kuul. «Olen määratud riigi esindajana nõukogu töös osalema, teen seda pea sajaprotsendiliselt kõigil istungitel. Niisamuti osalevad ka mu kolleegid erinevates nõukogudes,» selgitas ta. Sukles lisas, et nõukogu töös osalemine on täpselt samasugune tööülesanne nagu iga teinegi ja kõik asjad peavad ühtmoodi tehtud saama.

Kultuuriministeeriumi kantsler teenis mullu koos lisa- ja puhkusetasudega 868 188 krooni, millest kuupalk moodustas 684 650 krooni. Suklesest vähem teenisid nii tema kolleegid teistes ministeeriumides kui ka ministrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles