Töötute «edetabelit» juhivad ehitajad ja klienditeenindajad

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Töötukassa andmeil on Saare maakonnas praeguse seisuga kõige enam töötuna arvel endisi ehitajaid ja klienditeenindajaid.

Töötukassa statistika põhineb ametitel, mida inimesed on enne töötuna arvele võtmist viimasena pidanud, kirjutab Saarte Hääl. Kui 97 inimest on oma viimase ametina kirja pannud ehitusvaldkonnas töötamise, siis kaubanduses või klienditeeninduses on enne töö kaotamist ametis olnud 96 inimest. Neile järgneb 72 inimest, kes on töötanud toitlustuses või majutuses.

Palju on ka varem puhastusteenindaja – põhiliselt koristaja või toateenindaja – ametit pidanuid, kokku 50 inimest. Pea sama palju on tööta jäänud inimesi, kes on olnud ametis taime-, loomakasvatuse või aianduse valdkonnas (46).

Suhteliselt palju on töötute ridades ka varem dokumendihalduses, personali- ja infotöö peal olnuid ehk enamjaolt sekretäri-, andmesisestaja ja referendiametit pidanuid (34) ning tööstuses töötanuid (toiduainetööstuses 31 ja muus tööstuses 30). Nimekirjast leiab näiteks ka kaks endist riigiametnikku, ühe teleoperaatori, kolm kaitseväelast ja endist tuletõrjujat või päästjat, ühe sünoptiku ning ühe kogudusevanema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles