Vene teadlaste leiutis küpsetab muna kuuma veeta

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gogol Mogoli munakonteiner
Gogol Mogoli munakonteiner Foto: Ekraanitõmmis www.kian.ru

Vene teadlased leiutasid targa pappkonteineri, mis küpsetab täiuslikult muna. Anum koosneb keemilisest kihist, mis veega reageerides küpsetab muna kahe minutiga. 

«Gogol Mogol» nimelise munakonteineri leiutas vene leiutajategrupp, mis kuulub brändi «KIAN» alla. Anuma kujundas Jevgeni Morgalev, kirjutab Daily Mail.

Munakeetja väliskiht on valmistatud samast kartongist, millest tehakse munareste. Selle all on veel kolm kihti. Üks kiht on immutatud kaltsiumhüdroksiidi ja teiste kemikaalidega. Teine kiht sisaldab vett.

Nende kahe õhukese kihi vahel on membraan, mis eemaldatakse papist splindist tõmmates. Kui papitükk on eemaldatud, siis kaltsiumhüdroksiid reageerib veega. Protsess tekitab piisava kuumuse, et muna küpsetada.

Muna küpsemiseks kulub kaks minutit, aga kui inimene soovib muna süüa poolkõvana, siis tuleb konteiner lihtsalt varem avada.

Ühte «Gogol Mogol» munakonteinerit saab kasutada ühe korra, siis tuleb see ära visata. Samas toodetakse seda korduvkasutatavatest materjalidest. KIAN leiab, et pakend võiks müügil olla koos munaga. Nii saaksid näiteks ka kontoritöötajad keedumuna keset tööpäeva nautida.

Ükski firma ei ole senini veel otsustanud uudset munakeetjat poes müüma hakata. Küll aga on «Gogol Mogol» võitnud juba nutika pakendi eest auhinna.

Vaata leiutist lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles