Uuring: Eesti populaarseim kiirtoidukoht on Hesburger

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli keskuses asuv Hesburger
Sikupilli keskuses asuv Hesburger Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Socio Uuringukeskuse koostatud värskest kiirtoiduturu ülevaatest selgub, et vastanuist suurim osa (21%) eelistab kiirtoidukohana Hesburgerit. Teiseks eelistuseks on McDonalds (19%) ja kolmandaks Peetri Pizza (9%).

Uuringu järgi on toidukoha valikul peamiseks kriteeriumiks toidu maitsvus, teiseks asukoht ja kolmandaks hind. Lisaks pakuti kriteeriumitena välja toiduainete käitlemist, teenindamise kiirust, soovitusi, usaldusväärsust, kliendisõbralikkust, menüü mitmekesisust jm.

Eraldi küsiti, millist söögikohta eelistatakse kiire näljatunde korral. Vastajad pakkusid esimeseks Hesburgerit (29%) ja teiseks McDonaldsit (24%), kolmandaks on tõusnud Statoil (23%). Vähemalt korra kuus külastab kiirtoidurestorani 31 protsenti ja vähemalt korra nädalas 6 protsenti sihtrühmast.

Uuringus käsitleti erinevaid kiirtoidubrände: McDonalds, Hesburger, Meritoni Grill, Statoil, Peetri Pizza, Pappa Pizza, Vapiano, Chopsticks.

Hesburgeril on praegu Eestis 28 restorani, enne aasta lõppu avatakse neid veel kaks.

Socio Uuringukeskus on kiirtoitlustusturu uuringut läbi viinud viimasel kolmel aastal. Uuringuvalimis on 1000 inimest vanuses 15–49 aastat, proportsionaalselt Eesti elanikkonnaga. Uuring teostati veebiküsitlusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles