Uut tüüpi Selveris tuleb kaubad letile laduda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver avab 6.12 Pääskülas esimese nö kodulähedase poe. Pildid on tehtud päev enne avamist.
Selver avab 6.12 Pääskülas esimese nö kodulähedase poe. Pildid on tehtud päev enne avamist. Foto: Mihkel Maripuu

Homme Tallinna piiril avatavas Pääsküla Koduselveris on vaid üks tavapärane kassalindiga kassa, ülejäänutes tuleb kaubad letile laduda.

«Meil on rõhk kiire teeninduse peale, neljast kassast üks on tavaline ja kolm kassat on letitagused,» tutvustas uut poodi Selveri arendusjuht Agi Metsandi. Ta kinnitas, et tegu on täiesti uue lahendusega. Leti taha on uues poes kolitud ka kange alkohol ja tubakas. Lahjemat alkoholi nagu õlut ja veini saavad ostjad ise valida.

Metsandi sõnul ei aita letikassad kokku hoida mitte ainult ostjate aega, vaid ka müügipinda. «Kui oleksime teinud laia kassaliini, siis see oleks võtnud mõttetult ruumi müügisaalis, nüüd saime kaupu paremini paigutada,» selgitas ta. Iseteeninduskassat  Pääsküla poodi ei tule.  Kui suurtes Selverites, näiteks Järvel või Kadaka Selveris,  on rohkem ostukärusid, siis Pääsküla poes on enam ostukorve.

Võrreldes teiste Selveritega on Pääskülas avatavas poes ka hoopis teistsugune kaupade paigutus. «Siin on loogiline kaupade paigutus, et need oleksid kiiremini leitavad,» rääkis arendusjuht. Ta tõi näite, et kui tavalistes Selverites on eespool nö kampaaniakaubad, siis  Koduselveris on esmalt väljas värsked tooted ning pakendatud kaup jääb tahapoole.

«Üks eripära, millega me eristume konkurentidest, on,  et meil on take away. Kui näiteks on pikem sõit ees, siis saab värsket kohvi kaasa osta, lisaks soojad saia, mida kohapeal küpsetatakse,» rääkis Metsandi. Ka on poes olemas mikrolaineahi, kus saab ostja ise saiakese ise soojaks lasta.

Selveri esindaja sõnul ongi Pääsküla pood ennekõike mõeldud Tallinnast kaugemal elavatele inimestele ja transiitreisijatele ning just neile mõeldes tehaksegi pood hommikul juba kell 7 lahti.  

Praktiliselt uue poe vastas, üle tee tegutseb juba mitu aastat Säästumarket. «Säästumarketiga võrreledes on töölt tulles  paremat kätt mugav poodi sisse keerata,» kiitis Selveri esindaja oma poe head asukohta. Ka hakkab uue Selveri kaubavalik olema discounter-tüüpi poe omast märksa rikkalikum. «Meilt on eri hinnaklassides tooteid, nii et iga klient peaks sobiva leidma,» lubas poeketi arendusjuht. Uues poes on müügil 5000 toodet, millest 4000 on toidukaubad. Teistest Eesti poekettidest rääkides arvas Metsandi, et Koduselverit võiks võrrelda Comarketiga, mis on samuti nö kodulähedane pood.

«Selline pood ei pea olema ainult transiittee ääres, ta võib olla ka elurajooni keskel, oluliste bussipeatuste või raudteejaamade, koolide juures,» tõi Metsandi näiteid, kuhu veel võiks sobida Koduselverid. «Täna ju inimene hindab aega, et saaks kiirelt ostud tehtud. Ega endalegi ei meeldi pikka maas piima järgi käia,» lisas ta.

Lisaks homme pärastlõunal ostjate jaoks avatavale Pääsküla poele, teevad ukse lahti veel uued Selverid Tartus ning Raplas. Uuel aastal peaks esmalt valmis saama Lasnamäel Läänemere teel asuv pood ning Tallinna-Tartu maantee äärde jääva Peetri alevi hüpermarket. Selveri esindajate jutust kumas läbi, et uusi poode võib tulla veelgi, kuid täpsemalt ei soovinud nad oma plaanidest rääkida. «Konkurens on Eestis väga tihe,» tõdes Metsandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles