Nõukogude-aegne retsept - hakkliharull (-rulett) täidisega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakkliharull munaga.
Hakkliharull munaga. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Nõukogude Eesti aegseid retsepte uurinud Kristina Lupp pakkus Postimehe lugejatele välja ka ühe tolleaegse retsepti. 1955. aasta kokaraamatust pärit retsepti sõnastus on muutmata.

•    Valmistada hakklihamass, panna külma vette kastetud ja laiali laotatud suurätikule ning vormida noaga ühetasane 1,5 cm paksune piklik hakklihakiht. Hakklihakihi keskkohta kogu selle pikkuses panna keedetud ja võiga segatud ning jahutatud makaronid. Seejärel keerata hakklihakihi servad kokku. Vormitud hakkliharull võtta ettevaatlikult  suurätikult ja asetada võiga määritud pannile, liitekoht allapoole.

•    Hakkliharull määrida pealt munaga, puistata peale peenendatud kuivikuid, kasta sulavõiga, torgata mõnda kohta kahvliga ja küpsetada praeahjus 30-40 minutit. Valmis hakkliharull lõigata portsjonilisteks tükkideks, asetada vaagnale ja valada üle pruuni kastmega.

•    Makaronide asemel võib rukki täita sõmera riisi- või tatrapudruga, lisades pudrule võis kuumutatud sibulat ja keedetud mune.

•    500 gr liha (pehme liha) kohta tuleb arvestada 100 gr saia, 150 gr makarone, 1 muna, 1 spl peenendatud kuivikuid, 1 klaas pruuni kastet ja 2 spl võid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles