Seitse kingiideed autoomaniku rõõmustamiseks

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naelrehvid
Naelrehvid Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Väljaanne Consumer Reports tõi välja seitse jõulukingi ideed, mis võiksid head meelt teha autoomanikule.

Portaali sõnul näitab just praktiline kingitus, et hoolid lähedasest tõeliselt. Kingitus võib anda autoomanikule nii mugavust kui ka ohutust ja turvalisust.

1. Autovaha

Tugev vahakiht aitab masina kere kaitsta asfalttee pigi ja talviste soolatud sõiduteede eest. Kui ilm on vahatamiseks juba liiga külm, võib kingitus oodata ka kevadist pealekandmist. Autovaha ostmisel tasub enne erinevate vahade kohta teha taustauuringut.

2. Autoaku

Autoaku on kahtlemata hädavajalik autojupp, milleta ükski auto hoovi sissesõiduteelt ei lahku. Autoakud kestavad vaid mõned aastad ning portaali sõnul oleks tark autoteeninduses neid järjepidevalt kontrollida ja ennetavalt vahetada. Oluline on kingituseks valida võimalikult pika eluajaga mudel. Võrdlust autoakude kohta leiab autofoorumitest.

3. Esitulede remondikomplekt

Vananenud hägused esituled on muutumas aina laiemaks probleemiks, kui autode keskmine vanus sõiduteedel jätkuvalt tõuseb. Esitulede remondikomplektiga ei värskenda mitte ainult vanema auto välimust, vaid muudab öise autosõitmise ohutumaks.

4. Rehvid

Kuigi rehve võib olla keerukas kingituseks pakkida, pole kahtlus, et tuttuued talverehvid parandavad märkimisväärselt auto teel püsimist ja seega ka turvalisust. Mõnel juhul aitavad uued rehvid kaasa isegi mootorikütuse ökonoomsemale tarbimisele.

5. Rehvirõhu kontrollandur

Rehvide õhusurvest täitumist ehk nn täis pumpamist tuleks iga kuu kontrollida. Selleks on igati asjalik abimees rehvirõhu kontrollandur. Portaal soovitab osta pigem odavama hinnaga seieriga rehvi manomeetrit. Digitaalse numbernäidikuga anduri kasutamine on võib-olla lihtsam, kuid vajab patareisid.

6. Velje puhastusvahendid

Velje välimus on muutunud auto juures aina olulisemaks stiilielemendis ja see peab läikima nagu kalliskivi. Velje puhastamine aitab lisaks kaunile välimusele ka vältida korrosiooni, söövituste, sõidutee soola jms eest.

7. Kojamehed

Kojamehed on ohutuks liikumiseks väga olulised. Räpase ja läbipaistmatu esiklaasiga sõitmine on väga riskantne. Nähtavust mõjutavad ka vihm, lumi, terav päikesepaiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles