Ühistud peavad kohustust kõnniteelt lund lükata ebaõiglaseks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumised kõnniteed ja lumevallid kõnniteede ääres.
Lumised kõnniteed ja lumevallid kõnniteede ääres. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Korteriühistute liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi peab olukorda, kus lumerookimine ja libedusetõrje kinnistuga piirnevatel kõnniteedel on jäetud pelgalt kinnistuomaniku ülesandeks, ebaõiglaseks ning rõhutab, et kõnniteede puhastus võiks olla võrdselt linna ja ühistute kanda.

«Või siis saaksid ühistud raske töö eest kompensatsiooni,» pakkus ta, kiites samas heaks kohalike omavalitsuste aktsioonid, mille käigus jagatakse libedusetõrjeks ühistutele tasuta sõelmeid.

Lumekoristusele katusel ja jääpurikatele katuseräästas soovitas Mardi aga kinnistuomanikel erilist tähelepanu pöörata ning rõhutas, et katuselt tuleb üleliigne lumi ja purikad kindlasti eemaldada. «Lindiga piiramine ei vabasta majaomanikku vastutusest võimalike õnnetuste ees ega katuse hooldamise kohustusest. Katusekonstruktsioone võib märja lume korral ohustada juba lumekiht paksusega 0,3 meetrit,» hoiatas Mardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles