Võrdle liikluskindlustusi kalkulaatori abil

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Mooni ja Kullerkupu tänava ristmikul.
Avarii Mooni ja Kullerkupu tänava ristmikul. Foto: Martin Ilustrumm/Reporter.ee

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) avas koostöös tarbijaveebiga minuraha.ee kalkulaatori, mille abil saab võrrelda kindlustusandjate liikluskindlustuse teenuse tingimusi ja maksete suurusi.

Veebiaadressil www.lkf.ee asuva kalkulaatoriga saab võrrelda enamiku kindlustusandjate liikluskindlustuse makseid ja muid lepingutingimusi. Samuti on seal ära toodud kindlustusandjate kontaktandmed kindlustuslepingu sõlmimise alustamiseks.

«Kalkulaator on loodud eesmärgiga pakkuda klientidele võimalust mugavalt võrrelda eri kindlustusandjate liikluskindlustuse teenuseid. Seni oli teatud mahus vastav võrdlus kättesaadav vaid kindlustusmaaklerite kaudu. Nüüd on see võimalik ka maaklereid kaasamata,» selgitas LKFi juhatuse liige Hillar Lõhmussaar.

Eestis pakuvad liikluskindlustust üheksa kindlustusandjat: BTA Insurance Company SE Eesti filiaal, AAS Gjensidige Baltic Eesti filiaal, AS Inges Kindlustus, Codan Forsikring A/S Eesti filiaal, ERGO Kindlustuse AS, If P&C Insurance AS, Salva Kindlustuse AS, Seesam Insurance AS, Swedbank P&C Insurance AS. Tänaseks on kalkulaatoriga liitunud neist seitse.

Lõhmussaare sõnul määravad kindlustusandjad kindlustusmakse suuruse ja kindlustuslepingu tingimused lähtuvalt kliendi sisestatud andmetest. «Arvestades, et kindlustusmakse suurus sõltub ka teeninduskanalist, võib arvata, et kindlustusandja näitab kalkulaatoris oma soodsaima teeninduskanali kindlustusmakset,» lisas Lõhmussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles