Rootsi väljaanne: Eestis on suhteliselt odav toit

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduhinnad erinevad Euroopas suuresti.
Toiduhinnad erinevad Euroopas suuresti. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eurostati ja Rootsi statistikaameti andmetel  tuleb toidukraami eest kõige rohkem maksta Norras, Taanis ja Rootsis. Balti riikide toidukorv on märksa odavam.

«See tähendab, et kui Euroopas maksab keskmine toidukorv 100 Rootsi krooni, siis Rootsis on see summa 120,» iseloomustas Rootsi statistikaamet the Localile toidukorvi hinnaerinevust.

Puu-, juurvili, kartulid on Rootsis eriti kallid, nende hind on peaaegu sama mis Norras. Euroopa keskmisega võrreldes tuleb rootslastel keskmisest vähem maksta kala, piima, juustu ja munade eest. Norras on kõik hinnad kõrgemad, kuid eriti kallid on kala ja alkohol, mille hind on Euroopa keskmisega võrreldes 166 protsenti kõrgem. Rootsis on alkohol 57 protsenti kallim, kusjuures oluline roll on selles maksudel.

Balti riikides, nagu ka Tšehhis ja Ungaris on toit märksa odavam. Kõige vähem tuleb toidu eest maksta Rumeenias, Poolas ja Bulgaarias, kus toidukorv on 30 protsenti  Euroopa keskmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles