Jõulutervitused võib linti laulda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Saluveer
Tiit Saluveer Foto: SCANPIX

Stuudiotes käivad jõulude eel laulmas nii hõbekõrid kui ka need, kelle laulujoruga tuleb hiljem arvutis tublisti tööd teha, et viis äratuntav oleks ja plaati ka kinkida julgeks. Pianist Tiit Saluveer peab Mähel laulustuudiot, kus jõulude eel saab kingiks oma singli lindistada või lasta filmida muusikavideo.

Takistuseks ei saa isegi lauluhääle puudumine või viisipidamatus.

«Ükskord töökaaslased kinkisid sõbrale laulupaketi, kuigi teadsid, et see inimene ei oska kohe üldse laulda. Koolis visati ta laulukoorist kohe välja, et ta teisi ei segaks,» muheles Saluveer. Sõbrad tahtsid lihtsalt näha, kas on mingit võimalust, et viisipidamatust mehest stuudios lauljana asja saab. «No sai küll, mul on programm, millega saab kõik valesti lauldud noodid õigeks muuta, ehkki see nõuab aeg­a. Tal oli päris huvitav tämber ja tulemus sai uskumatu,» kirjeldas Saluveer.

Üllatuskinke on olnud veelgi. Näiteks on Saluveeri stuudios laulnud pereema, kes toodi stuudiosse mineku põhjust selgitamata. «Üks Pärnu perekond korraldas asja nii, et ema toodi siia, rätik silmade ees. Stuudiosse jõudes öeldi, et kingitus on see, et ta peab laulma,» meenutas Saluveer. Õnneks oli naine seltskonnas suur laulja ja perekond umbes teadis, mida pereema meelsasti laulab.

Kui laul sisse lauldud ja töödeldud, monteerib Saluveer soovi korral taustaks video. Muusikavideo filmimiseks võib kodust kaasa võtta komplekti riideid ning minna kasvõi õue lume sisse hullama.

Laulma tullakse ka kambakesi. Siis on julgem ka see laulumees, kellele on väike elevant kõrva peale astunud. Eriti populaarsed on kambaga tehtud muusikavideod sünnipäevakingituseks. «Seltskonnaga läheb aega, osa mõtleb siin veel laulusõnu välja. Mõnes mõttes on see hea, sest siis saan ma ka nõu anda,» rääkis Saluveer. Ühel seltskonnal kulus näiteks kümme tundi ja video valmis öösel kell kaks.

Plaate salvestatakse Saluveeri sõnul ka kingituseks oma parimale sõbrale – endale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles