Valio lisas jogurtitesse D-vitamiini

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gefiluse jogurtitel on nüüd ka märge, et need sisaldavad D-vitamiini.
Gefiluse jogurtitel on nüüd ka märge, et need sisaldavad D-vitamiini. Foto: Valio Eesti

Valio Gefiluse marja- ja puuviljamaitselised topsijogurtid sisaldavad nüüd D-vitamiini ning on piimasuhkrut talumatute ostjate jaoks tehtud laktoosivabana.

«Lisasime marja- ja puuviljamaitselistele topsijogurtitele ka päikesevitamiini D, et tarbijad saaksid jogurtist lisaks värskele maitseelamusele ka immuunsüsteemi kindlustamiseks vajalikku lisatuge,» ütles Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.

Et D-vitamiini sisaldavaid jogurteid lihtsamini poeriiulilt leida, kannavad need kollast D-vitamiini märki.

Valio turundusdirektori sõnul sobivad Gefiluse topsijogurtid nüüd ka laktoositalumatute tarbijate igapäevamenüüsse. «Jogurtid ning neist valmistatud hõrgutised varustavad organismi vajaliku kalt­siumi ja piimavalguga ilma, et piimasuhkur laktoosi suhtes tundlikele inimestele vaegusi tekitaks,» sõnas ta.

Tartu Ülikooli teadlaste tehtud uuringud näitavad, et ligi kolmveerand Eesti täiskasvanud inimestest ei saa talvel organismile piisavas koguses D-vitamiini, mida organism sünteesib päikesekiirtest naha kaudu.

Peamisteks D-vitamiini allikateks on rasvane kala (lõhe, tuunikala, sardiin, makrell), munakollane ja maks. Toiduga saadav D-vitamiini kogus on aga väike võrreldes organismi poolt sünteesitava D-vitamiini kogusega, sellepärast muutub D-vitamiiniga rikastatud toit üha olulisemaks D-vitamiini allikaks põhjapoolsemates maades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles