Müüja peletas väikelapsega ema poest välja

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitööjaama uksel olev silt manitseb lapsevanemaid.
Käsitööjaama uksel olev silt manitseb lapsevanemaid. Foto: Erakogu

Nelja-aastase lapsega Järve Selveris asuvasse Käsitööjaama vaevalt sisse astuda jõudnud ema tabas ebameeldiv üllatus, kui müüja käskis tal last enda juures hoida.

«Ma üldiselt olen arusaaja inimene ja üritan arvestada paljudega. Aga sellist käitumist, kui täna Käsitööjaama Järve keskuse poes sain kogeda, ma ei aktsepteeri,» kirjutas nördinud käsitööhuviline Facebookis mõne päeva eest.  Enne, kui ta sai hakata poes ringigi vaatama, ütles müüja talle valjuhäälselt «Palun hoidke oma laps enda juures, et ta ei katsuks midagi!»

«Olin nagu puuga pähe saanud. Hämmingus, pettunud ja võiks öelda, et isegi tekkis tunne, nagu mind süüdistataks juba milleski. Kaupluses oli veel üks abielupaar ja kuulsin, kuidas naisterahvas ütles, et täna on jälle see kuri mutt,» meenutab naine oma mõne päeva tagust kogemust. Naise sõnul lootis ta, et saab hädavajalikud paar asja siiski kaasa osta, kuid müüjal oli veel midagi sel teemal öelda. «Abielupaari meespool ütles, et nemad ja paljud teisedki on saanud sõimata, et lapsega julgeti siseneda kauplusesse.»

Naise sõnul on ta nõus, et  lapsed suudavad tekitada sekundiga kaose vanema selja taga, samas ei tohiks kindlasti mitte kõiki lapsi-vanemaid ühe puuga mõõta ning ennetavalt juba süüdistada ja «kõrri» karata. Tarbija24-le ütles ema, et kuigi ta on käsitööpoodides palju käinud, pole talle kunagi varem sellist märkust tehtud. Nii pole temaga käitutud ka üheski teises poes.

«Ma olen enam kui kindel, et väga paljudel selle ettevõtte klientidel on väikesed lapsed. Kui selline käitumine edasi kestab, siis vaevalt, et neid kliente enam palju järele jääb,» arvas naine.

Kauba kaitseks

Poes on väljas ka silt, mis manitseb, et lapsed asju kätega ei katsuks.  «Kui on olnud halb kogemus, siis palun pange silt - lapsega sisenemine keelatud nähtavamale kohale. Mitte väga kirju paberi peale ning võimalikult kirju tausta ette suhteliselt väikeses kirjas tekst,» leidis ema. Samas oleks tema sõnul poe poolt mõistlik ka toodete väljapanek ümber korraldada.

Facebookis vastab külastaja kriitikale ka poeesindaja. «Meil ei ole mänguasjapood ja meie sihtgrupiks ei ole väikelapsed, vaid inimesed, kelle hobiks on kudumine, heegeldamine, viltimine, hobikunst, õmblemine, tikkimine jne. Leian, et meie väga tähtsaks kohustuseks on tagada kvaliteetne kaup kõikidele klientidele,» kirjutab poe esindaja. Ta lisab, et kaupluse asukoht mänguväljaku kõrval ei ole ka sugugi juhuslik.

Kommenteerides soovitust poe väljapanek ringi teha, küsib poepidaja, kuidas see välja peaks nägema, kui poes pole ühtegi toodet, mida väikelastele mängimiseks anda. «Ainus lahendus oleks vist ENSV-aegne pikk lett ja kõik tooted müüja selja taha? Seda me kindlasti praktiseerida ei kavatse,» lubab ta.

«Märkuse sildi kohta, kus juhime klientide tähelepanu kaupluse sisekorra kohta, võtan omaks. Eiran oma nõrkust ilusate paberite suhtes ja panen hästi loetava ühevärvilise paberi tulevasele sildile,» kirjutab poepidaja.

 Poeomanik tunnistab, et on teadlik ühe müüja teravast ütlemisstiilist. «Me tegeleme sellega, samas on ta oma ala spetsialist ja tunneb valdkonda läbi ja lõhki. Siinkohal vabandangi kõigi nende ees, kes ennast puudutatuna tunnevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles