Tänapäeva lapsed saadavad jõuluvanale meili

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad käivad ajaga kaasas.
Jõuluvanad käivad ajaga kaasas. Foto: SCANPIX

Tänapäeval ei pea lapsed enam ise jõuluvanale kirja kirjutama, vaid saavad teele panna täidetud lünkteksti. Vastust Lapimaalt on oodata sellegipoolest.

Modernsem viis jõuluvanale kirja saata ja vastust oodata on e-maili teel. Emailsanta.com annab igale kasutajale üle terve maailma ette lünkliku ankeedi, mille igaüks vastavalt soovile täita saab. Ankeedi algus näeb välja selline: Mina olen poiss/tüdruk ja ma olen juba _ aastat vana. Ma elan _ linnas ja see asub loomulikult _. Sel aastal olen ma olnud nii tubli, et peaksin olema ingel kuusepuu tipus/ heade laste nimekirjas/ jne. Jõuluvana, mõned asjad, mis mulle sel aastal kingitustena meeldiksid, on  _  , _  ja _.

Ent kuhugi pole kadunud ka klassikaline jõuluvana kiri. Põhjanabalt jõuluvana kodulinnast Rovaniemist võib jätkuvalt jõuluvana kirja oodata. Üks originaalkiri  maksab 7 eurot ja 75 senti. Santagreeting.net aadressil paraku eestikeelset kirja tellida ei saa, kuigi on võimalus ka ise jõuluvanalt saadav kiri koostada.

Eesti Posti kommunikatsioonijuhti Inge Suderi sõnul saadeti detsembri alguses Lapimaale jõuluvanale iga päev umbes kümmekond kirja. «Ega me kõiki ka ei tea, sest me ju kirja sisse ei näe, aga liiguvad küll juba» muigas Suder.

Facebookis kasutajanimega Jõuluvana kiri ja veebiküljel www.kiri.tulbi.ee tegutsevalt Eesti ettevõttelt saab tellida jõuluvana kirja nii väikelapsele või lapsele (eesti ja vene keeles), kallimale, sõbrale, emale, vanaemale kui ka ülemusele. Ühe kirja maksumus on 6 eurot ja 50 senti. Jõuluvana kirjad pannakse postiga teele 17. detsember.

Kõne jõulutaadile

Ameerika jõuluvanad aga lastele enam ei kirjuta, vaid hoopis helistavad. Jõuluvanade telefoninumbreid leiab aadressidel Santaspeaking.com, Santa-claus.com ja mujalgi. Paraku saavad USA jõuluvanaga vestelda siiski vaid Ameerikast ja Kanadast helistavad inimesed. Kõik pakutavad kõned on inglisekeelsed.

Santaspeaking pakub kahte tüüpi kõnesid: 4-5 minutit kestev kõne ühele lapsele või 8-10 minutit kestev kõne kuni kolme lapse või näiteks ema, isa ja lapsega vestlemiseks. Telefonikõne hinnad on 26 USA dollarist kuni 60 dollarini. Kõnele saab lisaks tellida ka MP3 salvestuse või heliplaadi. Santa-claus.com pakub telefonikõne kõigest 12.95 dollariga, varem salvestatud teate saab tellida 5.95 dollari eest.                                                                                

Lisaks saab tellida ka teate, milles jõuluvana naine räägib lastele toimetuste käigus, kuidas tööd kontoris edenevad. Kodulehel rippuvad näidiskõned ei paku erilist üllatust. Jõuluvana küsib lastelt ootuspäraselt, kas nad on head lapsed olnud ning millised on nende jõulusoovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles