RMK loobus kuuseretkede korraldamisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljude jaoks on kuusk ainus õige jõulupuu.
Paljude jaoks on kuusk ainus õige jõulupuu. Foto: Peeter Langovits/Postimees

RMK ei korralda tänavu enam metsaretki jõulupuude järele, küll lubatakse kuusepuud tuua koju mujaltki kui avalikult reklaamitud kohtadest.

«Oleme tänavu organiseeritud kuuseretkedest loobunud, sest huvi nende vastu on aasta-aastalt aina vähenenud,» rääkis Riigimetsa Majandamise Keskuse pressiesindaja Mari-Liis Kitter. Ta lisas, et ilmselt on põhjus selles, et omal käel metsa minemine ja metsas kuuse eest tasumine on  iga aasta lihtsamaks muutunud.

Viimasel kahel aastal on RMK pakkunud välja konkreetseid kuusekohti, kuhu inimestel on lihtne minna. «Seega soovitame RMK kodulehel  kuusekohtade kaardiga tutvuda ja endale meelepärane  välja valida. Iga koha juures on koordinaadid, millele klikkides saab oma sõiduteekonda kuusekohani välja arvutada,» jagas ta näpunäiteid.

Kitter lisas, et peale välja pakutud kuusekohtade võib riigimetsast mujaltki kuuske tuua, v.a kaitsealad ja metsameeste rajatud noorendikud. «Kraavikaldad, elektriliinialused ja teedeäärsed piirkonnad sobivad selleks hästi,» tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles