Saare- ja Muhumaa ajateenijad said endale jõuluks villased sokid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembris alanud kampaania käigus koguti sõduritele 142 paari sokke.
Novembris alanud kampaania käigus koguti sõduritele 142 paari sokke. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna pärastlõunal andsid Saaremaa naiskodukaitsjad pidulikult üle vahipataljoni ajateenijatele jõuludeks saarlaste poolt kootud villased sokid.

«Mõttele kinkida saarlastest sõduritele jõuluks soojad sokid, tuli meie kauaaegne esinaine Rita Loel, kes tänaseks meie seast lahkunud. Loodame, et tema loodud traditsioon kestab veel kaua ja soojendab meie südameid ja teie jalgu veel pikki aastaid,» ütles Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Raili Nõgu kudumite üleandmisel.

«Meil on suur rõõm, et seda üleskutset on järginud paljud saarlased, mis näitab, et saarlased hoolivad oma sõdurpoistest ja ka meie riigist ning kaitseväest,» ütles vahipataljoni ülem kolonelleitnant Kalle Teras kingituste vastuvõtmisel.

Koostöös ajalehega Saarte Hääl ja Raadio Kadi korraldatud kampaania käigus saatsid omakootud sokke vabatahtlikud üle terve Saaremaa. Liskas olid avatud kogumispunktid, kuhu kõik soovijad said kuni 1.detsembrini omakootud sokke tuua. Novembris alanud kampaania käigus koguti kokku 142 paari sokke.

Kõige esimese soki paari valmis koonud ja need kogumispunkti viinud saarlane Helgi Seppa sõnul koob ta iga päev. «Olen ka eelmistel aastatel sõdurpoistele sokke toonud ja ütlesin tuttavatele ka, et tuleb viia,» sõnas ta.

Lisaks paluti kõikkidel toojatel sokkidesse peita ka väike jõulusoov koos annetaja nimega ning keelatud polnud ka lisada killuke magusat.

Peale vahipataljoni ajateenijate said endale täna villased sokid veel tagalapataljoni, staabi- ja sidepataljoni ning mereväe ajateenijad.

Vahipataljonis on ajateenistuses hetkel 62 Muhu- ja Saaremaalt pärit noormeest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles