Pakk jõuab kõige kiiremini kohale Cargobusiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaadi kaudu jõudis pakk saajani alles järgmisel päeval.
Pakiautomaadi kaudu jõudis pakk saajani alles järgmisel päeval. Foto: Liis Treimann

Aasta tihedaima paki- ja kirjasaatmise hooajal proovisime, kui kiiresti liigub pakk ühest Eesti otsast teise, kui kasutada eri kullereid. Kõige kiiremini ehk samal päeval jõudis pakk Tallinnast Võrru Cargobusiga.

Maksikirjaümbrikus ajalehed panime Tallinnast teele 7. detsembril kella üheksa paiku hommikul. Üks läks Cargobusile, teine postkasti, kolmas Itella ja neljas Post24 pakiautomaati.

Tundub, et mida mugavam on paki saatmine, seda kauem võtab aega selle kohalejõudmine. Kui postkast, kuhu kiri susata, on sageli olemas üsna kodu lähedal või jääb tee peale, postipakiautomaadi leiab lähimast kaubanduskeskusest, siis Cargobusi esindus on suure tõenäosusega kodust kõige kaugemal. Cargobusi esindused asuvad 21 linnas ja tavapäraselt maakonnaliinide bussijaamas.

Ka kaks pakiautomaati erinevad – mugavuse poolest. Kui Smart Postiga võttis paki teele saatmine vaid mõne minuti, siis Post24 automaadi juures pidi vaeva nägema tunduvalt kauem. Post24s pidi ise kleepima pakile aadressisildi, mille automaat välja printis, pidi saaja telefoninumbrit mitu korda sisse toksima ja võtma vastu mitu tšekki. Smart Postis piisas vaid telefoninumbrist ja lõpuks trükiti välja üks tšekk.

Paki teekond

Pakk läks Tallinnast teele kell 9.00

Cargobus

Jõudis kohale: samal päeval kell 14.55

Hind: 3.30

Kätte saab: saaja läheb järele, saatja ütleb saajale paki saabumise aja

Post24

Jõudis kohale: järgmisel päeval kell 9.11

Hind: 2.48

Kätte saab: saaja läheb järele

Itella Smart Post

Jõudis kohale: järgmisel päeval kell 12.52

Hind: 2.69

Kätte saab: saaja läheb järele

Eesti Post

Jõudis kohale: neljandal päeval

Hind: 0.55

Kätte saab: pakk tuuakse koju

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles