Lugeja küsib: kas kaskokindlustuse tariifi arvestatakse ostuhinna või hetkeväärtuse järgi?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Ostsin krooniaja lõpus auto hinnaga 500 000 krooni. Auto on panga liisingus ja ta väärtus võib nüüd olla maksimaalselt 10 000 eurot. Kui minu auto läheb mahakandmisele, siis kuidas on see õiglane, et võetakse turuväärtus ehk siis maksimaalselt 10 000 eurot, kui olen kõik need aastad maksnud ju kaskokindlustuse eest auto ostuhinna alusel?» soovib autoomanik teada.

Vastab Eesti Liikluskindlustuse Fondi teenindusjuht Lauri Potsepp.

Kindlustusandja kahju hüvitamise kohustus piirneb kindlustussummaga, kuid ei ületa tekkinud kahju. Kui kindlustusjuhtumi tagajärjel on sõiduk hävinud, siis hüvitab kindlustusandja summa, mis ei ületa sõiduki kahjujuhtumi eelset turuväärtust.

Kindlustusmakse suurus arvutatakse lähtuvalt sõiduki kindlustussummast. Täpsustage oma kindlustuslepingust, kas sõiduki kindlustussumma on olnud kõikide nende aastate jooksul sõiduki soetamishind ja kas see summa on olnud kindlustusmakse määramise aluseks. Kindlustusmakse määramisel arvestab kindlustusandja tavaliselt sõiduki turuväärtuse vähenemist aja jooksul.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles