Eestlased sõidavad aastavahetuseks Indiasse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taj Mahal Indias
Taj Mahal Indias Foto: AFP / Scanpix

Eesti turismifirmad nendivad, et lumisel jõuluajal sõidavad eestlased kõige meelsamini ikka palmide alla Egiptusesse ja Kanaaridele, aastavahetusel aga Indiasse.

«Eesti reisikorraldaja Novatours alustas 2012-2013 talvehooaja reiside müüki juba juulis ja müük on olnud seni enam kui positiivne. Paketid on pikalt ette müüdud ja viimase hetke pakkumisi ei ole,» kommenteeris Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal ja nentis juba novembri lõpus, et jäänud on veel üksikud kohad 22. ja 29. detsembri Hurghada reisidele ja 30. detsembri Sharm el Shekihi väljumisele.

Jõulude ja aastavahetuse populaarsemad sihtkohtad on Uustalu kinnitusel teada-tuntud Hurghada, Sharm El Sheikh ja Tenerife. Samuti Goa päikeserannik Indias.

«Võrreldes eelmise aasta jõulude ja aastavahetuse perioodiga väga suuri muudatusi mahtudes näha ei ole. Mullu veetis pühad päikese all üle 800 reisihuvilise. Käesoleva aasta pühadeperiood toob sõitjate arvus paariprotsendilise kasvu. Samas keskmised hinnad on võrreldes mulluse tasemega veidi kõrgemad,» lisas ta.

Estraveli turundusdirektor Janika Ritson rääkis, et aastavahetus on kõikjal maailmas üks turismi kõrgperioode ja nõudlus on suur ka Eestis. Mujal maailmas broneeritakse aastavahetuse reisid tihti juba uue aasta alguses.

«Eestlane nii pikalt ette ei mõtle, aga kes soovib jõulude ja aastavahetuse paiku hea hinnaga reisida, teeb valiku hiljemalt suve lõpus siiski ära,» märkis Ritson. Estraveli populaarsemad sihtkohad on kohad, kuhu saab Eestist otse lennata – Egiptus, Tenerife ja aastavahetusel ka India. Aastavahetuseks on lisaks neile sihtkohtadele ostetud ka palju Tai, USA, Indoneesia, Mehhiko ja Dominikaani reise.

«Soovitame kindlasti kõigil juba varakult järgmiseks aastavahetuseks plaane tegema hakata – siis on valik suurem ja hinnad soodsamad,» soovitas Ritsin.

Reisikorraldaja Germalo sel hooajal jõulude ajal puhkusereise ei korralda, vaid viib huvilisi ainult Lapimaale. Kokku korraldab Germalo Lapimaale viis reisi.

Tihedal jõulude ning aastavahetuse reisiperioodil koges Läti lennufirma Air Baltic suurt huvi kasvu just Euroopa ning Venemaa sihtkohtade osas. Air Balticu kümme populaarseimat sihtkohta pühadehooajal on järgmised:

1. Barcelona

2. Pariis

3. Moskva

4. London

5. München

6. Milano

7. Viin

8. Rooma

9. Budapest

10. Sankt-Peterburg

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles