Riigimetsast saab korraliku jõulupuu 8 euroga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu on Eesti jõulude lahutamatu osa.
Jõulupuu on Eesti jõulude lahutamatu osa. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Lisaks RMK kodulehel väljareklaamitud kohtadele võib igaüks riigimetsast ise jõulupuu tuua. Suuremat sorti kuusepuu eest tuleb maksta 8 eurot.

Lisaks RMK välja pakutud kuusekohtadele võib riigimetsast ka mujalt kuuske tuua, välja arvatud  kaitsealad ja metsameeste rajatud noorendikud, selgitas RMK pressiesindaja Mari-Liis Kitter. Ta lisas, et pole vahet, kas kuusk tuuakse nende soovitatud kohast või kusagilt mujalt riigimetsast, maksmise protseduur on ikka sama.

Kuuse järele minnes saab kuuse eest tasuda kas netipangas enne metsa minekut või mobiilimaksega kasvõi kohapeal.

Jõulukuuskede hinnad riigimetsas (koos käibemaksuga)

Kuni 1-meetrine kuusepuu

€  3,00

1 kuni 2-meetrine kuusepuu

€  8,00

2 kuni 3-meetrine kuusepuu

€ 13,00

Juhised jõulukuuse varumiseks riigimetsas

  • Jõulukuuse raieks riigimetsast piisab maksekorraldusest või mobiilimakset kinnitavast SMSist.
  • Jõulukuuski tohib raiuda ainult sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servad, liinide alused. Keelatud on jõulukuuskede raiumine metsanoorendikest, kuhu nad on inimese poolt istutatud või neist on sirgumas palgipuud.
  • Jõulukuuskede raiumine on keelatud kaitsealadelt, mis on samuti looduses valdavalt tähistatud. Jõulukuuse raiumine on lubatud ainult tulundusmetsast.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles