Padar: stabiliseerimisreservi kasutamise otsus tuleb enne suve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Rahandusminister Ivari Padar kinnitas, et valitsus valmistab ette stabiliseerimisreservi kasutamist võimaldavat eelnõu, mis peaks saama veel enne jaanipäeva riigikogu heakskiidu.

«Stabiliseerimisreservis on täna üle seitsme miljardi krooni ja see võimalik kasutamine võiks olla 3-3,5 miljardit,» vahendasid ERR uudised Padari sõnu Vikerraadio saates Reporteritund.

Padar märkis, et stabiliseerimisreserv on kavas kasutusele võtta kõikide riskide maandamiseks ja oleks hea, kui see võimalus oleks selle aasta kolmandas kvartalis juba olemas.

«See on tegelikult pikk protsess - kõigepealt on vaja stabiliseerimisreservi nõukogu heakskiitu, siis valitsuse otsust ja seejärel ka riigikogu otsust,» selgitas ta. «Usun, et lähinädalatel on see valitsuses arutlusel ja on oluline, et riigikogu saaks selle veel enne jaanipäeva läbi arutada.»

Padar nentis, et sisuliselt on valitsus asunud juba tegutsema rahandusministeeriumi riskistsenaariumi järgi, mis näeb tänavu ette 10-protsendilise majanduslanguse.

Padar lisas, et uusi kärpeid ja eelarvetulude suurendamist ehk maksumuudatuste küsimusi hakkab valitsus arutama maikuus, kui on selgunud aprilli maksulaekumised, Töötukassa otsus maksemäärade kohta ja Eesti Panga uus majandusprognoos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles