Lugeja küsib: mida teha, kui tasutud arvetest hoolimata on mu korter külm?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator ei tähenda, et tuba oleks soe.
Radiaator ei tähenda, et tuba oleks soe. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

«Kuhu peaksin pöörduma, kui korteriühistu ei taga mulle teistega samaväärset toatemperatuuri, aga maksma pean ikka sama suuri arveid?» soovis üks lugeja teada.

«Toas on 16 kraadi sooja ja  nii juba kolmandat talve. Pooltel korteritel on 20-22 kraadi. Ühistus rääkisin oma murest ja sain vastuse, et andku ma 100 000 krooni, siis saab torutööd tehtud. Majas olevat palju võlglasi ja raha napib. Ma pean täissumma iga kuu sooja eest tasuma nagu teisedki, kel toad soojad. Palusin, et arvestagu soojaarvest maha, kui ei suuda tagada ettenähtud temperatuuri, aga ei, kus sa sellega. Pean elektriga lisaks kütma, aga seda ka ei kompenseerita. Korteril ka uued aknad olemas,» kirjutas murelik lugeja.

Vastab Andry Krass Kvarto Kinnisvarahalduse OÜst.

Üldreeglina ei tohiks eluruumides olev temperatuur langeda alla 18 kraadi. Kui hoone küttesüsteem eeltoodud temperatuuri ei anna ning korteriühistu probleemi ignoreerib, siis ei ole muud väljapääsu, kui kaitsta oma õigust, saada teiste korteriomanikega võrdselt koheldud, kohtu kaudu.
Selleks, et kohtuotsusest tõuseks ka reaalset kasu, tuleks läbi mõelda, milline palve kohtule esitada. Ilmselt ei ole mõtet korteriühistult nõuda küttesüsteemi rekonstrueerimist, kuna siis saaks ta oma kohustusest kõrvalehoidmist põhjendada sellega, et korteriomanikud ei ole nõus maksma talle 100 000 eurot nagu Teie küsimuses kirjas. Minu nõuanne on paluda korteri juurdekütmiseks tehtavate kulutuste hüvitamist või siis küttearvete vähendamist selle võrra kui palju on Teie korteri temperatuur all normi. Ehk siis kui korteri temperatuur on 16, siis peaks nõude sisuks olema korteri köetava pinna vähendamine 12 protsendi võrra.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles