STV kliendid ei näe alates reedest Kanal 2 programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
STV kliendid ei näinud enam Kanal 2-te.
STV kliendid ei näinud enam Kanal 2-te. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaabellevioperaator STV teatas, et alates 21. detsembrist on nad sunnitud Kanal 2 edastamise lõpetama, kuna läbirääkimised kanali näitamise tasu üle on nurjunud.

STV juhatuse liige Erik Reinaru kinnitas, et läbirääkimised on praeguseks seiskunud ja Kanal 2 teatas neile, et STV kanali pilti alates reedest edastada ei või.

«Meie vaidlus ei käi hetkel hinna üle, vaid selle üle, millises paketis me edaspidi Kanal 2 näitaksime,» selgitas Reinaru. «Me oleme nõus kanali poolt küsitud tasuga, kui näitame kanalit vaid oma digipakettide klientidele. Nende tingimus on aga, et kanalit peab edastama maksimaalse klientidearvuga paketis.»

STV ei taha Kanal 2 edastada baaspaketis, mida kasutab 100 000 inimest, kuna ei taha kõigil neil hinda tõsta. «Siis peaksid ju kõrgemat hinda maksma ka need inimesed, kes Kanal 2 vaadata ei soovi,» põhjendas Reinaru.

Reinaru tõi välja, et eilses Reporteris edastatud üleskutsega, et STV on läbirääkimistest loobunud ja kõik nende kliendid peaksid liituma teiste operaatoritega, tegelevad juba nende juristid, kuna tegemist oli firma maine kahjustamisega.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru tunnistas samuti, et läbirääkimised on olnud edutud, kuid süüdistas selles STVd.

«Nad põhimõtteliselt ei ole nõus maksma, sest nende peamised kliendid on vene rahvusest ja Kanal 2te väidetavalt niikuinii ei vaata,» ütles Oru. «Digipakettides on neil aga vaid kaduvväike osa klientidest – alla 10 000 inimese.»

Teiste kaabellevioperaatoritega on Oru sõnul kokkulepped kanali edastamise tasu osas tänaseks saavutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles