Galerii: Riiat kaunistavad erilised jõulupuud

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõunanaabrite pealinnas Riias jalutades võib tänavu leida tervelt 42 erinevat jõulupuud, mis püstitati linnakeskkonda jõulukuuse raja projekti raames.

Kuused ehivad Riia vanalinna, Daugava kaldapealset, juugend­linnaosa ning teisi rahvarohkeid alasid. Teiste seast leiab näiteks romantilise jõulukuuse, mutijõulukuuse, purskkaev-jõulukuuse, disko-jõulukuuse, kuubik-jõulukuuse ja palju muid põnevaid taieseid.

 Jõulukuuse raja projekt algatati kaks aastat tagasi, kui valiti välja 25 kuusekavandit, nende seas nii looduslikud traditsiooniliselt ehitud kuusepuud kui ka modernse lähenemisega kuuske kujutavad kunstitööd. Ka möödunud aastal kaasati jõulukuuse raja projekti 42 kuuske ning innovaatilised kuusepuud tekitasid linnaelanike ja külaliste seas palju elevust.

 Projekti eesmärk on kanda edasi sajanditetagust jõulukuuse traditsioone ning siduda seda moodsa kunstiga. Riias püstitati 1510. aastal maailma esimene ehitud jõulukuusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles