Kaubamaja mängutuba kasutatakse lastehoiu asemel

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte lastetuba Tallinna Kaubamajas.
Lotte lastetuba Tallinna Kaubamajas. Foto: Tallinna Kaubamaja

Aeg-ajalt tuleb Tallinna Kaubamajas ette olukordi, kus vanemad  kasutavad poe mängutuba lasteaia asemel.

«Erinevatel aegadel on selliseid juhtumeid olnud. Aga et see oleks massiline probleem või ära kasutamine, seda ma küll ei julge väita,» ütles Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostov. Turundusdirektori sõnul on kaubamaja mängutoa hinnakiri üles ehitatud nii, et poe klient ei peaks midagi maksma. Kuni kaks tundi on kaubamaja ostušekiga Lotte mängutuba tasuta ja reeglina jäävad ka laste külastused selle piiresse.

«See peaks olema piisav aeg, et saaks ostud ära teha. Aga meie mõte ei ole, et linna peale või trenni minnes jäetakse laps mängutuppa,» selgitas ta. Ostov tunnistas, et tegelikult on poel üsna keeruline aru saada, millal mängutuba lasteaia asemel kasutatakse. «Aru saab siis, kui see on korduv. Kui üks ja sama laps tuleb mitu päeva järjest, siis on see ohumärk, sest ilmselt iga päev ei ole aega šoppamas käia,» rääkis  Ostov.

Kuigi mõne aasta eest oli Tallinnas juhus, kus ühe poe mängutuba pöördus lastekaitseametnike poole sarnase probleemi tõttu, siis kaubamaja on seni saanud hakkama ilma ametnikke appi palumata. «Oleme vanematega sõbralikult rääkinud ja nad on asjast aru saanud,» kinnitas turundusdirektor.

Ülemiste keskuse turundusjuht Kristina Antšaku sõnul on ka nende keskuses   olemas mängutuba, kus lapsed saavad mängida ja aega veeta. Mängutoa kasutamine on tasuline. «Aga sellist olukorda (laps jäetakse pikaks ajaks mängima)ei ole me täheldanud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles