Jõulude eel annetati kodututele kutsudele üle 4000 euro

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer loomade varjupaigas.
Koer loomade varjupaigas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mittetulundusühing Auh korraldas jõulude eel heategevuskampaania, mille käigus annetati üle 4000 euro ja lisaks vajaminevaid asju varjupaikadele.

Rahalisi annetusi oli 18. detsembri seisuga kogunenud 4055,61 eurot, millest 1672 eurot annetati portaali cherry.ee kaudu. Lisaks kogus MTÜ Auh 15.–16. detsembril Marienthali keskuses toimunud kogumisüritusel 265 eurot Valga endise vangla territooriumilt kätte saadud 24 koera ravikulude katmiseks.

Kampaania käigus kogutud raha peavad varjupaigad kasutama vähemalt 50 protsendi ulatuses varjupaikades abivajavate loomade ravikulude tasumiseks, ülejäänud osa rahast kasutavad varjupaigad vajalike asjade ostmiseks.

MTÜ Auhi liige ja jõulukingituste projekti juht Andrus Aavik ning MTÜ juhatuse liige Karolyn Krillo sõnul on varjupaikadele annetatud tekke, patju, rätikuid, linasid ning madratseid. Valga varjupaigale annetasid Valgamaal elavad talunikud Ülle Lilleallik, Sergei Murašov ja Galina Lezik loomadele allapanuks ka põhku.

Samuti on annetatud kuivtoitu nii kassidele kui ka koertele, konserve, närimiskonte, mänguasju, jalutus- ja kaelarihmasid, pesasid, kraapimispuid, toidukausse, kassiliiva, loomariideid, prügikotte, üks puur, puhastusvahendeid, kindaid, ämbreid. «Meile teadaolevalt on ära tellitud ka veterinaarkaal,» lisasid Aavik ja Krillo.

Eelmiseks nädalaks ei olnud veel annetatud varjupaikade töötajatele vajalikke tunkesid, kummikuid ja helkurveste. Samuti ei ole annetatud Võru varjupaigale kassi transportpuure.

Alati vajaminevad asjad on kassiliiv ning kasside ja koerte (ka spetsiaalselt kassipoegadele ja kutsikatele mõeldud) konservid. Annetustena on oodatud ka tekid, padjad, linad, rätikud, toidukausid, jalutus- ja kaelarihmad, mänguasjad, pesad, kraapimispuud, närimiskondid, piimapulbrisegu kassipoegadele ja kutsikatele ning muud loomtarbed.

«Kuivõrd meie kampaania raames läbiviidavad kogumisüritused on läbi, siis võib annetused kas otse varjupaikadesse viia või siis kontakteeruda otse meiega,» lisasid Aavik ja Krillo.

«Vahva on see, et inimesed on kodutute loomade abistamiseks korraldatud jõulukampaaniaga hästi kaasa tulnud. Suureks abiks on olnud erinevates linnades asuvad keskused ja kauplused, kes andsid nõusoleku kogumisürituste korraldamiseks või olid ise kogumispunktiks. Samuti täname vabatahtlikke, kes lisaks MTÜ Auh liikmetele kogumisüritustel abiks on olnud,» teatasid MTÜ Auhi liikmed.

Lisaks töökollektiividele on varjupaikadele asju kogunud ka näiteks August Kitzbergi nimeline gümnaasium ja Pirita lasteaed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles