Euroliidu keeld puudutab supermarketites iga viiendat suitsupakki

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mentooliga sigaretid kaovad.
Mentooliga sigaretid kaovad. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti suuremad poeketid teatasid, et mentooliga sigarettide ning peenikeste suitsude osakaal moodustab tubakaletist kokku umbes 20 protsenti.

Teatavasti peaks täna Euroopa Komisjon heaks kiitma tubaka tarvitamist piiravad sätted, mis muu hulgas keelavad naiste seas populaarsed peenikesed ja mentooliga sigaretid. Uue direktiivi järgi peab sigareti läbimõõt peab olema vähemalt 7,5 mm ega tohi sisaldada lisaaineid, sh mentooli.

Nii Selver, Rimi kui ka Prisma kinnitasid justkui ühest suust, et nende tubakatoodetest moodustavad peenikesed sigaretid kümme protsenti. «Peenikesi sigarette on sortimendist 9 protsenti ning neist mentooliga 4 protsenti,» ütles Rimi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. Seega erines Rimi peenikeste sigarettide osakaal Selverist ja Prismast ühe protsendiga.

Mentooliga sigarettide müüdav kogus erines kaupluseti rohkem. Selveris moodustavad sigaretid 6 protsenti, Rimis 18 protsenti ja Prismas 10 protsenti. Kettide arvestus võis erineda ka seetõttu, et müügil on mentooliga sigaretid, mis on ühtlasi ka peenikesed suitsud.

Kokku on Rimis müügil 57 erinevat sorti sigarette.

Tulevikus taotleb Euroliit ka direktiivi, mille järgi tohib ühelt suitsumargilt müüa vaid üht toodet. «Margiti on tooteid müügil erinevalt. Näiteks Marlborol on hetkel kuus, L&Mil seitse ja Kentil kaheksa toodet,» märkis Selveri avalike suhete juht Annika Vilu.

Prismas on sõltuvalt margist hetkel keskmiselt müügis 2–4 toodet, Rimis on sama arv neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles