Tänavu troonib jõululaual punane kalamari ja forell

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane kalamari.
Punane kalamari. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Poodide esindajad kinnitavad, et jõulude eel on hästi müügiks läinud forell ja kalamari. «Alustega kannad kalamarja ette ja rahvas viib selle ära,» kinnitas Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

«Muidu ollakse ikka traditsioonilised, aga see aasta võib välja tuua, et hästi ostetakse ka forelli ja punast kalamarja,» ütles Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Forell on Erilaiu sõnul populaarne, kuna on muutunud aastaga odavamaks. Samal ajal on lihatooted kallinenud. Kalamarja suur populaarsus jääb talle mõistatuseks.

«Ma olen näinud, et mõni ostab korvitäie punast kalamarja. Ma  usun, et ta müüb seda edasi, aga võetakse põhimõtteliselt lennult. Alustega kannad kalamarja ette ja rahvas viib ära,» lisas Erilaid.

«Sellel aastal kujunevad ilmselt hittideks forell ja forellifilee ning punane kalamari,» kinnitas Selveri avalike suhete juht Annika Vilu. Samas lisas ta, et verivorsti ja ahjuprae vastu kalatooted siiski ei saa.

Jõulu eel on Selverist ostetud erinevaid sealiharulle, ahjukaela ning klassikalist seapraadi. «Sealihast on hetkel kõige populaarsemad tooted Rakvere rukkileivakattega ahjupraad, Nõo liharullid, Rakvere ahjukael röstsibulaga ning Atria seapraad,» lisas Vilu.

«Varume jõuludeks kindlasti rohkem jõulupraade ning verivorste,» ütles ka Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Samas lisas ka tema, et forellimüük on seni väga edukas olnud. «Edukas forellimüük annab alust arvata, et klientidele on veidi tervislikum toit ka meelepärane,» lisas Bats.

Prisma pressiesindaja Kadri Lainas ütles, et nende poodides on klassikaliste roogade kõrvalt aasta-aastalt kasvanud ka jahutatud kala, jahutatud kalkuni, pardi ning jäneseliha tarbimine jõuluperioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles