Üleskutse soovitab laste kommipakid viia Toidupangale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommipakid on Eesti jõulude lahutamatu osa.
Kommipakid on Eesti jõulude lahutamatu osa. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Meenutades mullust suurt kommide hulka, tuli Tartu lähistel elaval vabakutselisel kunstnikul Vikil mõte annetada liigsed kommid hoopis Toidupangale. Sotsiaalmeedias on mõte hästi vastu võetud.

«Olen juba mitu aastat mõelnud, et milleks teha neid suuri pakke, mida ei taha ju lastele korraga kätte anda, ja eriti mitme lapsega peres nagu meil tundub seda magusat korraga liiga palju saavat,» rääkis kunstnik Tarbija24le.  Nende  pere sai eelmine aasta lasteaiast kaks pakki, koolist ühe ja abikaasa firmast kolm pakki ehk kokku kuus kommikotti «Neid kolme pakki, mida laps kohe kätte saab, on raske ära võtta, aga näiteks firma poolt saadetud pakid peitsime juba teist aastat järjest ära,» meenutas naine.

Kevadel kui kommipakid meelde tulidi, siis võeti üks neist külaüritusele kaasa. «Aga teised kaks viskasin lõpuks minema, sest nad olid tugevalt aegunud.»

Sõpradega sel teemal rääkides soovitas üks neist liigsed kommid viia Toidupanka. «Mida rohkem ma selle teema peale mõtlesin, seda tugevamaks läks minu mõte, sest kui poes on toidupanga kärud ootamas, siis alati võtnud ka oma ostuga midagi sinna kärusse.»

Naine pani täna hommikul selle üleskutse oma Facebooki lehel. «See tegi paari tunniga tuttavate ja fännide vahel korraliku jagamise laine,» imestas ta.

Kunstnik rõhutas, et loomulikult ei arva ta, et nüüd tuleks kõik kommipakid ära anda. «Hetkel on minu üleskutse olnud ikkagi neile peredele, kus pakke tekib koju rohkem kui lapsi,» rõhutas ta. «Me kõik oleme suutelised ära sööma neid suuri hunnikuid komme, aga kas on mõtet!» lisas ta.S

Seda üleskutset jagab oma Facebooki lehel ka Toidupank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles