Jõulude eel saadetakse aina rohkem pakke

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti pakiautomaat.
Eesti Posti pakiautomaat. Foto: Liis Treimann/Postimees

Võrreldes eelmise aasta jõulukuuga on detsembris kirju vähem saadetud, seevastu on eestlased hakanud jõuluperioodil rohkem pakke saatma.

Jõulueelsel nädalal on saadetud üle 50 000 paki ja ligi 800 000 kirja, teatas Eesti Post.

Kirjade maht langeb aasta-aastalt. Samas on viimastel aastatel on märgata, et kaardi valikul pööratakse enam tähelepanu selle erilisele kujundusele.

Üha enam inimesi saadab tervituskaardid teele koos jõulupakiga – nii kulleriga kui pakiautomaatide vahendusel. Võrreldes eelmise aasta detsembriga on pakimaht suurenenud Eesti Postis üle 10 protsendi.

Populaarseimad välisriigid, kuhu pakke ja kaarte saadetakse on Soome, Venemaa, Suurbritannia ja Saksamaa, aga saadetisi lähetatakse ka eksootilistesse paikadesse nagu Nigeeria, Bahama, Prantsuse Polüneesia, Senegal.  

Logistika- ja postiettevõtte vahendusel saadeti 2011. aasta detsembris 4,1 miljonit kirja ja 160 000 pakki. 2012. aasta jõulukuu täpsed arvud selguvad jaanuari algul. Kirjade maht väheneb aastas ligi 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles