Rakvere müüb jõulukuul 300 tonni verivorste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorstid letil
Verivorstid letil Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti rahva traditsioonilist jõulutoitu verivorste toodetakse ja müüakse  jõulukuul 300 tonni.

«Verivorstide puhul on näha, et tarbijatele meeldivad aina rohkem eriliste jõululiste lisandite ja naturaalsete maitsekomponentidega vorstid nagu näiteks jõulukõrvitsaga või jõhvikatega verivorstid,» ütles Rakvere lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke. «Traditsioonilisest verivorstidest müüvad kõige paremini Eesti Rahwa verivorst ning Pühade verivorst peekoniga.»

Detsembris süüakse Eestis 40 protsenti aastasest verivorstikogusest. Lõokese sõnul toetab sel aastal lihatootjaid ka korralik talveilm, mis on alati kõige paremaks müügimeheks.

Lõokese sõnul näitavad müüginumbrid, et Rakvere kaubamärgi all läheb aasta viimases kvartalis kaubaks üle kahe tuhande tonni liha.

«Müüginumbrite järgi on kõige populaarsemad ahjulihad traditsiooniline Rakvere seapraad, rukkileivakattega ahjukael, ahjukael röstsibulaga ning selle hooaja uudistoode sealiharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega,» tõi ta välja.

Rakvere pakub sel talvel peolaua katmiseks naturaalsete ja ehedate maitsetega sea- ja veiselihatooteid, kus maitsestamisel või marinaadides on kasutatud marineeritud kõrvitsat, jõhvikaid, õunu, kakaod ning jõuluvürtse. Ükski uus toode ei sisalda säilitusaineid, lõhna- ega maitsetugevdajaid, verivorstide valmistamisel on kasutatud naturaalset toiduverd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles