Lugeja küsib: miks on Viru keskuse tualetid tasulised?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru keskuse WC
Viru keskuse WC Foto: Marina Puškar / Postimees

Postimehe lugeja soovib teada, miks on Viru keskuse tualetid tasulised ja miks on nende hind lugeja hinnangul nõnda kõrge. Lugeja sõnul pole makseautomaadid vetsude ees tihti töötanud, mistõttu peab inimene vetsu pääsemiseks pulga alt läbi pugema. Lisaks küsib ta: «Miks ei ole viimasel ajal tihti töötanud 2. korruse läbikäik, mille kaudu saab tualetti?»

Vastab Viru keskuse haldusjuht Rain Luks

Tasulised tualetid linna tsentraalsel alal kõrge külastatavusega piirkondades on täiesti tavapärane nähtus ning seda mitte ainult Tallinnas, vaid ka mujal riikides. Põhjuseks on külastajate heaolu ja turvalisuse tagamine, et tualette külastataks sihtotstarbeliselt.

Teise korruse läbikäik on aeg-ajalt olnud mitte töökorras ja seda kahjuks vandaalitsemiste tõttu. Küll aga on sellistele olukordadele kiiresti reageeritud ja läbikäik töökorda seatud. Siirad vabandused, kui heatahtlik külastaja on seetõttu ebamugavuse osaliseks saanud.

Lisaks teise korruse tualetile asuvad Viru Keskuses tualetid ka esimesel, kolmandal, neljandal ja ka lisaks eelmainitud teisele korrusele ka Kaubamaja teisel korrusel. Tualett paikneb ka 0 korrusel linna territooriumil, mis on samuti tasuline.

Tualeti kasutamise hinna 0,20 eurot kõrge tase on vaieldav, Riia kesklinna kaubanduskeskuses on tualetikülastus 0,20 LVL, Helsingis alates 0,50 eur jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles