Lugeja küsib: kas töölepinguga saab fikseerida, et ületunnitöö tasu on 60%?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

 «Tegin suvel suure koguse ületunde ja välja makstakse see meile kord kvartalis. Firmasiseselt on paika pandud, et ületunnitariif on 60 protsenti tunnitasu määrast. Ka töölepingus on see nii kirjas. Kas erafirmal on seaduspärane tööleping, kui mina lähen vastutustundliku kodanikuna tööle ja nemad maksavad ainult 60 protsenti tunnitasust?» soovib lugeja teada.

Vastab Tiit Kruusalu METI personaliabist.

Eesti vabariigi töölepingu seadus kehtib kõikidele Eestis registreeritud ettevõtete töösuhetele - ka erafirmadele ja välismaist päritolu Eestis tegutsevatele kauplusekettidele.

Ületunnitööd reguleerib töölepinguseaduse § 44, mille alusel ületunnitöö rahas hüvitamise korral tuleb maksta 1,5-kordset tunnitasu.

Juhul, kui Teile tõesti makstakse ületundide eest ainult 60 protsenti, mitte ei suurendata tunnitasu 60 protsendi võrra, siis on tegemist seaduse rikkumisega ja on põhjust pöörduda tööinspektori poole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles