STV klientide teleritest kadus Kanal 2 pilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
STV lõpetas Kanal 2 edastamise mullu detsembris.
STV lõpetas Kanal 2 edastamise mullu detsembris. Foto: Lugeja pilt

Täna öösel kell 23.59.59 lülitas STV oma klientidel välja Kanal 2 kanali pildi.

Kanal 2 ja STV ei suutnud jõuda kokkuleppele kanali edastamise tasus ja paketis, kus kanalit edaspidi näidataks. Kanal 2 ettekirjutuse alusel lülitas STV kanali täna öösel välja.

Läbirääkimiste luhtumisel asusid osapooled probleeme klaarima meedia kaudu ning Kanal 2 saatis pressiteate, kus väitis, et STV ei ole nõus kanalit oma põhipaketis näitama, kuna suurem osa nende klientidest on vene rahvusest ja seda kanalit niikuinii ei vaata.

STV juhatus lükkab selle väite ümber ning plaanivad minna seda väidet levitanud Kanal 2 vastu kohtusse.

«Šokeerivad avaldused, nagu meie ei sooviks Kanal 2-ga lepingut sõlmida sellepärast, et meie klientide hulgas on suurem osa venekeelseid kliente, ei vasta tõele,» kinnitab AS STV juhatuse liige Erik Reinaru. «Meie firma esindajad ei ole kunagi meediaga suheldes puudutanud klientide rahvuse teemat ja kaasaaegses ühiskonnas ei tohiks rahvuse põhist vahetegemist lubada.»

Reinaru sõnul on AS STV kohta valeinfo avaldamine ettekavatsetud laimukampaania, mille tulemuseks on rahvustevahelised pinged vahetult enne jõulupühi.

«Seoses meedias avaldatud laimuga, oleme juba alustanud hagiavalduse ettevalmistamist . Paralleelselt pöördume pretensiooniga ka Avaliku Sõna Nõukogu poole,» ütles AS STV esindaja.

AS STV on telekommunikatsioonioperaator, mis pakub kaabeltelevisiooni, telefoni- ja kiire internetiühenduse teenuseid. Ettevõtte klientideks on üle 100 000 Eesti elaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles