Lugeja küsib: kas kehtiva ülevaatuseta autoga võib sõita remonditöökotta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod kontrolli järjekorras.
Autod kontrolli järjekorras. Foto: Andres Haabu / Postimees

«Sõitsin autoga remonditöökojast koju ja politsei peatas ning tegi 16 eurot trahvi. Teadsin, et ülevaatust pole, on paari päeva pärast oli aeg nii remondiks kui ka ülevaatuseks. Autol on tegemist pisivigadega ja tegemist on nelja aasta jooksul, mil mul on load olnud, esimese rikkumisega. Tegemist oli kiirmenetlusega. Kas seda oleks võimalik edasi kaevata või vaidlustada, kuna minu teada võib sõita autoga remonditöökoja ja kodu vahet, kui autol pole tõsiseid vigu?» soovib juht teada.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Kiirmenetluse otsust saab vaidlustada 15 päeva jooksul arvates kiirmenetluse otsuse kättesaamisest.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse «Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuetele vastavuse kontrollimise tingimused ja kord» § 3 lõike 6 kohaselt - kui ilma kehtiva ülevaatuseta sõidukil ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi, mis välistaksid omal jõul sõitmise, loetakse sõiduk tehnonõuetele vastavaks piiratud ulatuses kasutamiseks: sõiduks ainult mööda lühimat teed lähimasse remondikohta või ülevaatuspunkti või Maanteeameti liiklusbüroosse või tagasi garažeerimiskohta.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles