Lugeja küsib: kas tööandja võib osta prillid üksnes arvutiga töötajatele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarstid tööhoos.
Hambaarstid tööhoos. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

«Kas osaühing võib osta prillid hambaarstile. Osaühingus on 10 hambaarsti, aga ainult ühele osteti. Tegemist on omaniku emaga. Kas teistel prillikandjatel hambaarstidel on ka selleks õigus või kehtib see soodustus ainult kuvariga töötajatele? Kas see läheb kuidagi ka maksu alla? » soovib üks meedik teada.

Vastab Vello Vallaste osaühingust Vallaste ja Partnerid.

Tööandja võib oma töötajale osta nii prille kui mis tahes muid asju sõltumata sellest, mis tööd inimene teeb või milline on töötaja ja tööandja eraeluline vahekord. Seda nimetatakse erisoodustuseks, millelt tööandja peab maksma nii tulu- kui sotsiaalmaksu. Erisoodustusega ei ole tegemist, kui kulutus on tehtud tööst tulenenud tervisekahjustuste leevendamiseks või nende ärahoidmiseks. See kehtib ka prillide ja kuvaritöö kohta. Iga tööandja on ise pädev otsustama, kas töötajale antud hüve puhul on tegu erisoodustusega või mitte. Töötajal on õigus nõuda erisoodustust, kui selles on kokku lepitud töö- või kollektiivlepingus.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles