Haiglast koju saadetud mees suri

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Autolt löögi saanud mehel tuvastati nädalapäevad hiljem haiglas roide murd ja kopsupõletik, kuid mees saadeti kodusele ravile, kus tema seisund halvenes veelgi.

4. detsembril Harjumaal Arukülas Põllu tänaval punaselt Volkswagenilt löögi saanud Nikolai (37) ei tundnud abikaasa Merli (32) sõnul esialgu, et vigastused oleks nii suured olnud, mistõttu ei pöördunud Nikolai kohe arstide poole, kirjutab Õhtuleht.

10. detsembril kutsus Merli Nikolaile kiirabi, kuna mees ei saanud enam liikuda ega tahtnud süüa.

Põhja-Eesti regionaalhaiglas (PERH) diagnoositi mehel kopsupõletik ja roide murd, kuid Nikolai saadeti samal päeval kodusele ravile, kuna haigla väitel oli Nikolai üldseisund stabiilne.

Kuna kodus olles halvenes mehe tervis veelgi, tuli 12. detsembril Nikolai taas haiglasse viia, kus ta samal päeval suri.

PERH-i erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novak ütles, et 30 tundi hiljem uuesti haiglasse toodud mehe seisundi halvenemine võis olla seotud sellega, et patsient oli arstide hinnangul alkoholi kuritarvitaja ja ei võtnud väljakirjutatud ravimeid. Lisaanalüüsidest selgus hiljem, et patsient põdes ka C-hepatiiti, ehkki Merli sõnul oli abikaasa oma tervisest juba 10. detsembril arstidele rääkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles