Selveri müügihitid: viin, piim ja mandariin

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mandariinid.
Mandariinid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kauplusteketi Selveri jõulude müügiedetabeli esikolmikusse kuuluvad ka sellel aastal viin, mandariin ja kilepiim.

Jõululauale pandi Selveri teatel traditsiooniliselt liha ja verivorsti, aga väga suure kasvu tegid ka kala ja punane kalamari. Alkoholi osteti tavapäraselt palju, seekord joodi jõuluajal kõige enam vahuveini, õlut ja viina, aga märgatavalt kasvas ka ostetud hõõgveini kogus.

Selverist osteti jõulueelsel nädalal 51 tonni sealiha, 44 tonni linnuliha, 43 tonni verivorsti ning 23 tonni kala. Kala tegi ühtlasi kõige suurema müügikasvu, forellifileed osteti 13 tonni ning punast kalamarja ligi tonni jagu.

Lihast oli populaarseim Rakvere lihatööstuse rukkileivakattega ahjukael ning verivorstidest Oskari Pöialpoiss. Koguseliselt kõige enam osteti mandariine – ligi 100 tonni. Jõuluõlle tiitlit jagavad seekord  Saku Originaal ja A.Le Coq Premium. Populaarseimad viinad olid jõulude ajal Viru Valge, Russki Standard ja Laua Viin.

Selveri Köök valmistas jõulueelsel ajal üle 300 tonni toitu ning kattis üle 3000 peolaua. Kõige populaarsemateks toodeteks olid kartuli-singisalat ja maksapasteet.

Tööstuskaupadest osteti kõige enam kalmuküünlaid, üle 100 000 ühiku. Sellele jäid pisut alla postkaardid, dekoratiivküünlad ning kinkepaberid ja -kotid.

«Jätkuvalt otsivad kliendid poest soodushinnaga kampaaniatooteid, see kehtib nii toidu, joogi kui kinkide ostmisel. Samas on rikkalik jõululaud nii eestlaste kui venelaste jaoks tähtis, selle nimel ollakse valmis eelnevalt säästma ja järgmistel kuudel kokku hoidma,» rääkis jõulumüügist Selveri müügidirektor Kristi Lomp.

«Kui detsembris ostetakse alati palju liha, magusat ja alkoholi, siis jaanuaris püütakse detsembris kogutud lisakilodest vabaneda ja ostetakse rohkem salateid, kala ja teisi väherasvaseid toite,» ütles Lomp ja lisas: «Jõulud pole siiski veel lõppenud, kogemuse põhjal võib eeldada suuremat tarbimist ka aastavahetusel ning õigeusu jõulupühade ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles