Maxima müügihitid: forell, kalamari ja Raffaello kommid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamari.
Kalamari. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Maxima kauplustes kasvas jõulupühade läbimüük mullusega võrreldes veerandi, kõige enam kasvas kalatoodete, nagu forelli, kalamarja ja heeringa müük.

Kõige enam osteti koguseliselt mandariine – kaheksa rekkatäit ehk ligi 160 tonni. Lisaks mandariinidele läks väga hästi kaubaks jahutatud forell, mida osteti 30 tonni.

Kalatoodete müük pakkus sel aastal traditsioonilistele lihatoodetele tõsist konkurentsi, sest lisaks forellile oli tugev kasv ka kalamarja ja heeringa läbimüügil. Punast kalamarja osteti näiteks ligi 7 000 konservi.

Magusast olid kõige menukamad Raffaello Ferrero kompvekid, mida müüdi ligi 35 000 karpi. Alkohoolsetest jookidest oli suurim läbimüük vahuveinidel, mida osteti enam kui 40 000 pudelit.

Nii kingitusi kui jõulukaunistusi ja kuuseehteid osteti tänavu kolmandiku võrra enam kui mullu. Käibekasvule aitas kaasa ka see, et kingikotti leidsid tee kallimaid mängud ja mänguasjad kui eelnevatel aastatel. Popimad kaubad olid arendavad ja loomingulised mängud, raadioteel juhitavad autod ja helikopterid, muunduvad robotid ja transformerid ning tahvelarvutid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles