Lugeja küsib: kuidas kodus koolitada kutsikat, et ta ei hüppaks ega hammustaks?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksikoer vajab aktiivset tegutsemist.
Taksikoer vajab aktiivset tegutsemist. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Meil on kolmekuune taksikutsikas, kes kuuletub üldiselt väga hästi. Oleme suutnud talle selgeks teha, kes on peremees. Kuid ta kuuletub vaid ühele pereliikmele, perenaist kipub hammustama. Ta ei näri teda pidevalt, aga aeg-ajalt tuleb seda ette. Samuti hüppab pidevalt ja kui talle süüa anda, siis kugistab selle vaid mõnekümne sekundiga ära. Soovikski teada, kuidas treenida teda mitte hammustama, mitte hüppama ja aeglasemat sööma?» soovis üks loomaomanik teada.

Vastab koerte  kuulekuskoolituse kohtunik Aliftina Petrova.

Loomad selles vanuses vajavad aktiivset mängu. Selles eas nad mängu ajal ründavad ja hammustavad oma mängukaaslasi. Vanusega see läheb mööda. Ründamise lõpetamiseks  tuleb kutsikale pakkuda mõnda muud aktiivset tegevust. Jalutage temaga rohkem, mängige mänguasjadega, õpetage sooritama mingeid kuulekuselemente, mis sobivad tema vanuses. Soovitan võtta vähemalt kolm trenni kogenud treeneri juures. Taks on jahikoer, suur koer väikses pakis. Ja teda tuleb osata kasvatada selleks, et mitte ära rikkuda. Vahepeal meie oma vale käitumisega provotseerime koeri agressiivselt käituma nõrkade pereliikmete suhtes.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles