Aastavahetusel on teedele oodata piraattaksosid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Pühade ajal suureneb tõenäosus, et oma teenust hakkavad pakkuma ilma loata tegutsevad autojuhid ehk «taksopiraadid».

Taksopiraatide kasutamisega toetavad inimesed Tallinna munitsipaalpolitsei manitsuste kohaselt  ebaseaduslikku tegevust ja teisalt ei taga ebaseadusliku teenuse kasutamine taksonduses kehtestatud nõutavaid ohutus- ja kvaliteedinõudeid.

«Kogemused näitavad, et piraattakso juht võib reisijalt küsida põhjendamatult kõrget hinda, mitte sõita sihtkohta lühimat või sõitja soovitud teed mööda, käituda ebaviisakalt, suitsetada sõidukis,» lisas mupo juht Monica Rand.

Ühtlasi soovitab mupo, et turvalise ja meeldiva sõidu tagamiseks tuleb valida endale sobiv takso, millel on katusel plafoon kirjega «TAKSO», esipaneelil printeriga ühendatud taksomeeter ning armatuurlaua paremal pool ja parempoolse tagaukse aknaklaasil hinnakirjad.

Taksosõidu eest tasub sõitja taksomeetri näidu järgi ning kui taksomeeter või printer on rikkis või neid ei ole, on sõitjal õigus teenuse eest tasumisest keelduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles